ELISA MENINI: KINTARO

Elisa Menini: Kintaro

ELISA MENINI

ELISA MENINI (Rimini, 1990) se je že v rosnih letih spoprijateljila s svinčnikom in barvicami in to prijateljstvo goji in poglablja še danes. Po študiju na Državnem inštitutu za umetnost v Urbinu (Istituto Statale d'Arte), kjer je diplomirala tako iz slikarstva kot iz animacije, jo je navdušilo ustvarjanje
stripov, ki jih je brala že od ranih let. Priključila se je skupini Incubo alla Balena, katere člani so v samozaložbi izdajali svoje stripe. Ustvarila je Momotaro in Il gatto dai tre colori (Trobarvni maček), stripovske zgodbe, ki črpajo iz japonskih legend. Januarja 2019 je pri založbi Oblomov Edizioni izdala svoj prvi samostojni album Japonsko izročilo (Nippon Folklore). Z raziskovanjem japonskega ljudskega izročila je nadaljevala v knjigah Nippon Yokai (2020) in Nippon Monogatari (2021), ki sta bili prevedeni tudi v francoščino in španščino. Izdaja Nippon Monogatari predstavlja uspešen zaključek japonske trilogije, saj je bila z Boscaratovo in Micheluzzijevo nagrado ter nagrado coco nagrajena v kategoriji najboljša risba in/ali izvirni avtor.

KINTARO

Kintaro ali Zlati fant je osebnost iz japonske mitologije. Kintaro naj bi bil sin boginje ali gorske čarovnice in je posledično superčlovek z nadčloveškimi posebnosti, v njegovem primeru nadčloveško močjo. Odraščal je v samotnih gozdovih, med gorami, in ni imel nikogar, s komer se lahko družil in se igral, zato se je močno navezal na živali iz gozda. Dobrosrčen fant je, ki je vedno pripravljen priskočiti na pomoč komurkoli v stiski. Kintaro je glavni lik v knjigi Nippon Monogatari Elise Menini.